Зеленчукови постни банички с щир

Илиана ПървановаИлиана ПървановаИноватор310741
02/02/2019
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно лука. Към него добавяме морковите, които настъргваме на фини лентички с белачката. Сипваме и сушените листа щир. Овкусяваме хималайската сол, черния пипер и сушения стрит джоджен.

Заливаме всичко с гореща вода, която сме стоплили в термо каната. След 5-10 минути, като омекнат зеленчуците, изцеждаме почти всичката вода, като може да оставим няколко лъжици от сока, за да не остане суха плънката.

Оставяме да поизстине и през това време си разстиляме корите, преброяваме ги и разделяме плънката на равни части, като на брой равен на половината кори, тъй като за всяка баничка ще използваме по две фини кори.

Взимаме първата, намазваме я с шарлан със силиконова четчица - по краищата и малко по средата. Залепяме втората кора отгоре и поръсваме символично плънка навсякъде, особено по краищата.

Навиваме на руло по дългата страна и завиваме внимателно на спирала, като не е проблем, ако малко се поскъса на места.

Подреждаме охлювчетата в намазнена тавичка и ги намазваме отгоре с шарлан, отново с помощта на силиконова четчица.

Печем витите банички на 180 градуса за около 25 минути, като около 15-20 та минута, ако много са се запекли от долната страна, можем да превключим, да се пекат само отгоре.

Готови са, щом добият и от двете страни хубаво наситен загар. Извадим ли постните банички от фурната - още горещи - веднага  изчезват :)

Невероятно хрупкави и вкусни постни банички с зеленчуков пълнеж! При това и здравословни - поради зашеметяващите полезни свойства на щира!

Чудно Вкусно!   

    подобни рецепти тук

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар