Начин на приготвяне
Баничките приготвяме по възможно най-лесния и бърз начин.
Първо, измиваме и нарязваме на ситни ленти пресния щир (по желание може да е микс с листа на лобода). Всяка кора е една баничка.
Разпъваме първата, поръсваме с шепа зеленини и нагъваме на хармоника – така че зелените листенца да останат отвътре на гънките. Завиваме хармониката на спирала и заедно с останалите кори, след като повторим същото и с тях, ги подреждаме в намазнена тава.
Събират се на две партиди по 6 или 7 бр. (зависи от броя на корите в пакета - дали са 12 бр. или 14 бр.). В центъра поръсваме по шепа извара и щипка чубрица.
Забъркваме млечната заливка, като към 2 яйца прибавяме кофичка кисело мляко, чаена лъжичка сода и равна чаена лъжичка хималайска сол.
Разпределяме я на равни части за всяка баничка и заливаме отгоре върху изварата и намазваме отстрани, за да не е сухо. Печем на 200 градуса за около 25 минутки до тъмно златист цвят.
Много лесни малки банички на хармоника – буквално за минути!
Вкусни банички с пресен щир от градината – Щирки!
Чудно Вкусно!