Омлет със свинско филе под капак

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
992
710
5902
1
03/02/2019
"Омлет, за какъвто лакомниците могат само да си мечтаят "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо620
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиган с дебело дъно и капак - 26 см.

Свинското филе се измива и се подсушава. Ако има ципи или малки жилки, те се отстраняват. Нарязва се на тънки ленти.

Празът се почиства и наситнява. Чушката се почиства и се нарязва на дребни кубчета.

Консервата гъби с морковите се отцеждат. Скилидите чесън се наситняват на дребно.

В тиган се слага мазнина, поставя се на умерена температура, добавя се месото и се задушава под капак, за около 10 мин или докато омекне.

Когато е под капак, то си пуска достатъчно влага.

Когато е поомекнало, се прибавя празът и се оставя за около 5 мин да омекне, при разбъркване.

Добавя се чушката и чесънът, похлупва се с капак отново и след като е почти готова чушката, се прибавя грахът с морковите и гъбите, нарязани на кубчета. Посолява се със сол и черен пипер.

Яйцата се разбиват с 4 с.л. вода, не се добавя прясно мляко, и се изливат в тигана. Поставя се капак отново и се готви на много слаб котлон за 20 мин. Още на 5-та минута се вижда как яйцата се разпределят из целия тиган почти до ръба.

Омлетът изглежда течен, но когато се натисне с дървена лъжица, той ще бъде плътен.

Изключва се температурата и се оставя тигана без капак за около 5 мин.

Посипва се наситнен магданоз.

Когато се прецени , че е поел изцяло влагата, се обръща в сервизна чиния.

Източник: uhaena.blogspot.com

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар