Начин на приготвяне
Замесва се хубаво меко тесто, оставя се в хладилника да се охлади. Разточва се и върху едната половина на листа тесто се слагат парченца масло. Маслото трябва да бъде много студено.
Покрива се с другата половина от тестото. Разточва се отново и се сгъва на три. Тази процедура се повтаря три пъти. Оставя се отново в хладилника за 15 минути, отново се разточва и прегъва, повтаря се три пъти процедурата.
Домашното бутертесто се прибира в хладилника и отново разточване и прегъване. Тази процедура може да я направите няколко пъти, така ще имате повече пластове тесто и масло.
От това тесто направих кифлички със сладко от сини сливи. Тестото се разточва на кора, режат се триъгълници. Във всеки триъгълник се слага сладко, навива се на кифличка.
Редят се в тава върху хартия за печене.
Оставят се за 10-15 минути да втасат леко.
Намазват се с разбит жълтък и се пекат на 180°C за 15-20 минути.
Коментари