Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Зелен фасул със сметана и чесън на тиган

Зелен фасул със сметана и чесън на тиган

Зелен фасул със сметана и чесън на тиган
Снимка: Веселина Константинова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1
"Пригответе си този вкусен зелен фасул - перфектен за гарнитура или добавка към месо"

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г замразен
  • сметана - 200 мл
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
  • масло - 70 г.
  • универсална подправка
  • бял пипер - млян
  • сок от лимон - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете фасула. Загрейте маслото в дълбок тиган и добавете фасула.

Похлупете с капак и гответе до пълното омекване на зеления боб. Разбърквайте от време на време.

Обелете скилидките чесън и ги прибавете към фасула. Овкусете със сол, бял пипер и универсалната подправка.

Гответе още 2-3 минути и прибавете сметаната.

Разбъркайте и гответе до сгъстяването на соса.

При поднасяне полейте със сок от лимон.

Отлична гарнитура и добавка към печено месо.

Зеленият фасул със сметана и чесън на тиган е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: