Арменски тас кебап

04/02/2019
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914086
"Сочен тас кебап по стара арменска рецепта - специално за почитателите на арменската кухня "
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 629
  • Преглеждания за месеца135
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен - 1/2 с.л. сух
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парченца, а лука на ситно. Нарежете и маслото на дребни кубчета.

В купа сипете нарязаното месо, джоджена, нарязания лук, черния пипер, сол и маслото на кубчета. Разбъркайте всичко хубаво.

Пригответе емайлиран съд с големина, подходяща да побере месото. Натъркайте хубаво и плътно месото до ръба на съда.

Захлупете купата с месото в средата на тава (с отвора надолу). Около купата в тавата сипете зеленчуков бульон около 200 мл. Поставете в загрята фурна на 180°C и задушавайте около 40 мин. При необходимост долейте от бульона.

След като изтече времето, извадете тавата и сипете около купата предварително измития ориз. Досипете още бульон и върнете тавата във фурната. Гответе още около 40 мин. до готовност на ориза.

Преди сервиране на тас кебапа отстранете внимателно купата, така че свинското да остане в средата на ориза.

Рецептата е взаимствана от https://www.spisanie.toподобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар