Арменски тас кебап

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Арменски тас кебап
Снимка: Нина Иванова Иванова
3 / 5
20/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
3
"Сочен тас кебап по стара арменска рецепта - специално за почитателите на арменската кухня"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • краве масло - 50 г
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 ч.ч.
  • джоджен - 1/2 с.л. сух
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бульон - 600 мл зеленчуков
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на малки парченца, а лука на ситно. Нарежете и маслото на дребни кубчета.

В купа сипете нарязаното месо, джоджена, нарязания лук, черния пипер, сол и маслото на кубчета. Разбъркайте всичко хубаво.

Пригответе емайлиран съд с големина, подходяща да побере месото. Натъркайте хубаво и плътно месото до ръба на съда.

Захлупете купата с месото в средата на тава (с отвора надолу). Около купата в тавата сипете зеленчуков бульон около 200 мл. Поставете в загрята фурна на 180°C и задушавайте около 40 мин. При необходимост долейте от бульона.

След като изтече времето, извадете тавата и сипете около купата предварително измития ориз. Досипете още бульон и върнете тавата във фурната. Гответе още около 40 мин. до готовност на ориза.

Преди сервиране на тас кебапа отстранете внимателно купата, така че свинското да остане в средата на ориза.

Рецептата е взаимствана от https://www.spisanie.to

Арменският тас кебап е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Невероятен Арменски Таскебап, адмирации за рецептата! Аз нямах емайлиран съд, с който да захлупя мръвката към тавата, затова ползвах глинено гювече...Стана божествено месото.....!!!
29.03.2022 23:32