Начин на приготвяне
Обелвам и нарязвам лука и чесъна на едро. Гъбите ги почиствам с четка и нарязвам заедно с пънчетата.
Сипвам зехтина в подходящ съд, в който запържвам лука и чесъна. Щом лукът омекне, добавям нарязаното на кубчета телешко месо. Разбъркваме.
Щом месото промени цвета си, прибавям клончето чубрица, черен пипер и ароматните гъби. След като се задушат деглазирам с чаша вино.
Щом ястието се редуцира прибавям доматеното пюре. Ястието къкри на слаб котлон, като разбъркваме и добавяме накрая доматите.
Овкусяваме със сол и черен пипер.
Събираме месото на купчинка в средата на тенджерата и го захлупваме с дълбока порцеланова чиния или купа. Сипваме сметаната по ръба на чинията. Захлупваме тенджерата и готвим тас кебапа на слаб огън 10-15 минути.
Сервираме тас кебапа, гарниран с кисели краставички.