Салата Капрезе с мариновано цвекло

04/02/2019
Зорица
отЗорицаМастър Шеф89224626974
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо623
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пестото:

Измитите листа босилек заедно с дръжките, кедровите ядки и скилидките чесън се поставят в подходящ съд, налива се зехтинът Екстра Върджин и се пасира. Добавят се сокът от лимона, пармезана и се овкусява със сол на вкус. Разбърква се хубаво.

Маринованото червено цвекло (рецептата за [Туршия пикантно цвекло) се нарязва на кръгчета. Моцарелата също се нарязва на кръгчета.

В порционни чинии се нарежда първо мариновано цвекло, върху него моцарела, отново цвекло, моцарела, цвекло и пак моцарела.

Отгоре Капрезето се полива с босилековото песто, зехтин Екстра Върджин, балсамов оцет, сол, черен пипер и сух риган на вкус.

Бон Апети! подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар