Салата Капрезе с мариновано цвекло

ЗорицаЗорица
Гуру
969
8k
4k
3k
6
04/02/2019
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 022
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пестото:

Измитите листа босилек заедно с дръжките, кедровите ядки и скилидките чесън се поставят в подходящ съд, налива се зехтинът Екстра Върджин и се пасира. Добавят се сокът от лимона, пармезана и се овкусява със сол на вкус. Разбърква се хубаво.

Маринованото червено цвекло (рецептата за [Туршия пикантно цвекло) се нарязва на кръгчета. Моцарелата също се нарязва на кръгчета.

В порционни чинии се нарежда първо мариновано цвекло, върху него моцарела, отново цвекло, моцарела, цвекло и пак моцарела.

Отгоре Капрезето се полива с босилековото песто, зехтин Екстра Върджин, балсамов оцет, сол, черен пипер и сух риган на вкус.

Бон Апети!

Лъжица за паста и салати PVC-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Лъжица за паста и салати PVC
4.00 лв.
3.08 лв.
Виж ››

Поднесете приготвената вкусна паста като истински професионалисти - със специалната лъжица за паста. Удобна за употреба, красива, практична. Може да ползвате лъжицата за паста и за сервиране на салати.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар