Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата Капрезе с мариновано цвекло

Салата Капрезе с мариновано цвекло

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Салата Капрезе с мариновано цвекло
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Един нетрадиционен вариант на емблематичната италианска салата. Опитайте - ще останете приятно изненадани!"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 200 г мариновано
  • моцарела - 250 г от биволско мляко
  • балсамов оцет - 1 с.л. тъмен
  • зехтин - 3 - 4 с.л. Екстра Върджин
  • риган - на вкус, сух
  • за пестото
  • босилек - 100 г
  • кедрови ядки - 20 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехтин - 120 мл Екстра Върджин
  • лимонов сок - сокът от 1/2 лимон
  • пармезан - 30 г Пармиджано Реджано
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За пестото:

Измитите листа босилек заедно с дръжките, кедровите ядки и скилидките чесън се поставят в подходящ съд, налива се зехтинът Екстра Върджин и се пасира. Добавят се сокът от лимона, пармезана и се овкусява със сол на вкус. Разбърква се хубаво.

Маринованото червено цвекло (рецептата за Туршия пикантно цвекло) се нарязва на кръгчета. Моцарелата също се нарязва на кръгчета.

В порционни чинии се сглобява зеленчуковата салата, като се нарежда първо мариновано цвекло, върху него моцарела, отново цвекло, моцарела, цвекло и пак моцарела.

Отгоре Капрезето се полива с босилековото песто, зехтин Екстра Върджин, балсамов оцет, сол, черен пипер и сух риган на вкус.

Салатата Капрезе с мариновано цвекло е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: