Начин на приготвяне
Цвеклото се измива с четка на течаща вода и се обелва. Нарязва се на кубчета.
В тенджера сипете 1 литър вода, сложете кубчета цвекло и варете около 20-30 минути, като пяната се изхвърля.
Добавете сол, захар, черен пипер, дафинов лист и оцет.
Когато кипне, свалете от котлона и опитайте, ако ви харесва оставете или добавете още каквото ви липсва според вкуса.
С черпак се пълнят бурканчета да горната черта и сипвате марината.
Затваряте с капачка и обръщате надолу.
Ползвах малки бурканчета.
Оставяте така докато напълно се охладят и съхранявате на хладно! Може да се ползва за салата, гарнитура и други ястия!
Маринованото цвекло за зимата е готово.
Коментари