gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесън

Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесън

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k9k3k4k1
Най-добрите гръцки картофи с лимон и чесън
Снимка: marcheva14
1 / 5
04/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
"И ако не побързате, няма да имате шанс са опитате тези вкусни картофи по гръцки с лимон и чесън - веднага се изяждат"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна - 200 градуса;

В купа се смесват подправките.

Картофите се почистват от кората и се нарязват на дълги клинове. Изсипват се в купа и се поръсват със сухите подправките. Разбъркват се с ръка.

Подреждат се в голяма тава, като не се застъпват, подреждат се поединично.

В купа се смесват зехтин, лимонов сок, пресован чесън и бульон. Разбърква се и се излива върху картофите.

Тавата се покрива с алуминиево фолио. Пече се на 200°C за 40 мин.

Изважда се от фурната, отстранява се фолиото и се поръсват с гръцко твърдо сирене Кефалотири, или с настърган пармезан.

Печените картофи се допичат се за още 15-20 мин до златисто или да образуват коричка.

Поръсват се с магданоз.

Рецептата за Средиземноморски картофи на фурна може да се поднесе като гарнитура, както я поднесох към Фегато ала Венециана, към друг вид меса или като самостоятелно ястие.

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: