Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печени пилешки бутчета с лимон, чесън и пресни картофи

Печени пилешки бутчета с лимон, чесън и пресни картофи

Галя НиколоваГаля Николова
Готвач
1992k5693
Печени пилешки бутчета с лимон, чесън и пресни картофи
Снимка: Галя Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Лимонови бутчета с пресни картофки - ето това искаме някой добър човек да ни приготви и да ни покани да хапнем"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2
  • лимони - 2
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • мащерка - 2 - 3 клонки
  • розмарин - 2 клонки
  • масло - 70 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • пушен пипер - 1 ч.л.
  • пресни картофи - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората на лимоните и ги нарежете на колелца.

Загрейте фурната до 220 градуса.

В малка купа смесете настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, пушения пипер, намачкания чесън, ситно нарязаните мащерка и розмарин и разтопеното масло. Разбъркайте добре до получаването на хомогенна смес.

В подходящ за печене съд сложете измитите картофи, полейте със зехтина и добавете 2-3 с.л. от лимоновата смес. Разбъркайте добре и добавете лимоновите резени.

Отлепете кожата на бутчетата и намажете под кожата с половината от лимоновата смес. С останалата намажете отвън, посолете и подправете с черен пипер от всички страни и поставете върху картофите.

Печете в предварително загрята до 220 градуса фурна 25 минути, намалете температурата до 200 градуса и печете още 45-50 минути.

Извадете съда с пилето с картофи от фурната и оставете да постои 15 минути преди да сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: