Джинджифилови хлебчета

05/02/2019
Йорданка Ковачева
отЙорданка КовачеваМастър Шеф9915113498
"Колко точно джинджифилови хлебчета ще изядете, оставяме на вашата съвест, но да знаете, че хич няма да са малко "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо236
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Маята се разтваря в леко затоплената вода. Към тях се налива медът и зехтинът. Няма нужда да се чака да шупне.

2. Брашното се смесва с джинджифила и солта и се пресява в купа. Прави се кладенче, в което се налива течната смес и се бърка с пръсти или подходящ прибор. Ако е нужно се добавя още малко брашно, докато тестото започне да се отделя от стените на купата.

3. Прехвърля се на набрашнен плот и се меси до постигане на гласност и еластичност. Тогава тестото се прибира в купата, леко намазнена предварително. Покрива се и се оставя да втаса и удвои обема си за 1 час.

4. От втасалото тесто се оформят 5 еднакви по големина хлебчета. Подреждат се на разстояние в тавичка, покрита с хартия за печене. Правят се резки с остър нож и се поръсват с брашно, по желание смесено с още малко джинджифил на прах.

5. Хлебчетата втасват отново за 30-40 минути и се слагат в загрята на 200 градуса фурна, докато се зачервят - около 25-30 минути.

6. Щом са готови джинджифиловите хлебчета, се оставят да изстинат върху решетка, преди да бъдат поднесени.

Тези малки питки са подходящи за компания към екзотични ястия или леко препечени с масло и сладко по избор. Оставям на вашето въображение.

Добър апетит!подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар