Хлебчета с колбас

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Хлебчета с колбас
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
26/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За тестото
  • мая - 1 кубче, прясна
  • брашно - 1 кг
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 к.л. разтворена в киселото мляко
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • сол - 1 с.л.
  • вода - 300 мл топла
  • За пълнежа
  • колбаси - 300 г
  • лютеница - 3 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • жълтъци - 1 бр. за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От изброените продукти се замесва меко тесто, което се оставя да втаса. През това време се приготвя пълнежът, като колбасът се настъргва на едро ренде, добавят се лютеницата и олиото.

Тестото се дели на 8 равни части, оформят се топки, които се разточват на кора с диаметър 20 см.

Кората се реже на четири, правят се по три разреза от двете страни на триъгълниците, в средата се слага от пълнежа, триъгълникът се загъва, като се захлупват двата ъгъла.

Хлебчетата се оставят да втасат повторно, мажат се с разбит жълтък, пекат се на 180 градуса за 20 минути. Предложение за чудесна съботно-неделна закуска! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Pressy
Pressy
Перфектни си за закуска.
26.03.2016 12:07