Начин на приготвяне
В блендер смесваме всички съставки за тестото без брашното и амонячната сода. След получаване на еднородна смес малко по малко добавяме и брашното и содата при постоянно размесване с ръце.
След като се получи гладко тесто, го прибираме увито във фолио за 30 минути в хладилника.
След това го разточваме на тънка кора около 0.5 см и от него изрязваме кръгчета или сладки с форми по избор.
Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене, и печем на 180 градуса за около 20 минути. Оставяме ги да се охладят напълно.
Разтопяваме шоколада и маслото на водна баня и намазваме или потапяме всяка от сладките само от горната страна.
Веднага поръсваме коледните сладки с кокосови стърготини.
Подреждаме нашите шоколадови коледни сладки в широка чиния и ги оставяме да се стегнат за няколко часа, преди да ги сервираме.