Начин на приготвяне
В купа смесете заедно брашното, смлените ситно лешници /бадеми/, бакпулверът и солта, докато се комбинират добре.
Сложете тъмния шоколад, маслото, ромa в средна купа над съд с кипяща вода. Разтопете леко шоколада и маслото, като бъркате често. Извадете купата от кипящата вода. Охладете сместа.
Разбийте заедно яйцата и захарта около 5 минути. Внимателно добавете разтопената шоколадова смес в яйцата, докато се смесят.
Добавете брашнената смес и разбъркайте, докато се получили лепкаво тесто. Покрийте и охладете в хладилник за 1 часа. Сместа ще се втвърди и ще се оформят добре топчетата.
Загрейте фурната на 175 градуса на горен и долен нагревател.
Подредете няколко тави за печене с пергаментова хартия.
Изсипете пудрата захар в малка купичка. Оформете шоколадовите бисквитки на топки с големина около размера на орех и по малки. Оваляйте топките в пудрата захар. Поставете сладките върху листа за печене, разположени на разстояние 2 см една до друга.
Печете снежните коледни шоколадови сладки 10-12 минути. Бисквитките ще излязат меки от фурната, но ще се втвърдят, докато изстинат.
Оставете бисквитките да се охладят. Когато са достатъчно охладени и твърди, прехвърлете в кутия.
Сладките в първите три-четри дни са хрупкави, като бисквитките амарети, но след това омекват и стават невероятно нежни, меки и вкуси.
Можете да съхранявате напуканите сладки в плътно затворена кутия с капак до Коледа.