Пилешки хапки с вино и лук

07/02/2019
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882918
"Във виното е истината е казано от някой, който не е знаел как да приготвя пилешки хапки с вино и лук "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 006
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лук - 3 големи глави
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • вино - 1 ч.ч.
  • царевично нишесте - 2 ч. л. за сгъстяване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостяват се пилешките бутчета, кожата се сваля от месото и нарязваме на хапки. Поръсват се със сол и черен пипер.

Лукът се реже на полумесеци.

В тиган се загрява олио, запържва се месото да побелее и добавяме лука да се задуши, докато промени цвета си. Сипва се червен пипер, разбърква се и наливаме виното.

Овкусява се с подправки и оставяме да се готви на умерен огън. Ако има нужда се долива и малко вода.

Когато месото е готово прибавяме в единия край на тигана царевично нишесте, разбърква се, за да се получи плътен сос. подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар