Начин на приготвяне
Фурна 170 градуса;
Форма за кейк с гладки стени, добре намаслена с парче масло и леко поръсена с брашно.
С миксер се разбиват яйцата и захарта, за около 5 мин. Не е необходимо да стават на плътна маса, важното е да са разпенени добре и да са увеличили обема си.
При непрекъснато разбиване на слаба степен на миксера се налива зехтинът и се редува със сок от портокал и лимон.
Прибавят се и настърганите кори от цитруси. През цедка се прибавя брашното и бакпулверут и накрая оризовото брашно. Разбърква се отново.
Излива се във форма за кекс с диаметър 24 см и малко по-високи стени.
Пече се на 175 градуса за около 40-45 мин.
Изважда се от фурната и се оставя за 20 мин във формата, а след това се охлажда напълно върху решетка.
Кейкът се посипва леко с пудра захар.
Източник: Cucinare e como amare