Кейк с цитрусови плодове

08/02/2019
marcheva14
отmarcheva14Мастър Шеф80870551891
"Кекс, за какъвто всеки лакомник си мечтае, при това се приготвя супер лесно "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо958
  • Преглеждания за месеца957
  • Преглеждания за седмицата263
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр. L
  • захар - 250 г кристална
  • портокалова кора - от 1 портокал
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • портокалов сок - от 1 портокал
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • зехтин - 150 г ( олио)
  • брашно - 250 г бяло
  • оризово брашно - 80 г
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурна 170 градуса;
Форма за кейк с гладки стени, добре намаслена с парче масло и леко поръсена с брашно.

С миксер се разбиват яйцата и захарта, за около 5 мин. Не е необходимо да стават на плътна маса, важното е да са разпенени добре и да са увеличили обема си.

При непрекъснато разбиване на слаба степен на миксера се налива зехтинът и се редува със сок от портокал и лимон.

Прибавят се и настърганите кори от цитруси. През цедка се прибавя брашното и бакпулверут и накрая оризовото брашно. Разбърква се отново.

Излива се във форма за кекс с диаметър 24 см и малко по-високи стени.

Пече се на 175 градуса за около 40-45 мин.

Изважда се от фурната и се оставя за 20 мин във формата, а след това се охлажда напълно върху решетка.

Кейкът се посипва леко с пудра захар.

Източник: Cucinare e como amareподобни рецепти тук

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар