Начин на приготвяне
Предварително измиваме бурканите с препарат и гореща вода или ги стерилизираме в съдомиялната машина. Капачките задължително се изваряват.
Плодовете за компота трябва да са твърди. Измиват се със студена вода и се обелват. Нарязват се на кръгчета с дебелина около 0. 5 см.
Във всеки буркан слагаме нарязаното киви - около 1/2 от буркана. Добавяме захар - 4 супени лъжици.
Можете да намалите количеството на захарта на 3 супени лъжици, ако не обичате много сладко или да я увеличите, според вашите вкусови предпочитания. На всеки буркан се слагат предварително измитите листа индрише. Налива се вода до ръба на буркана.
Бурканите се затварят с предварително изварени винтови капачки.
Слагат се да се варят в голяма тенджера с постлана на дъното кърпа.
След като водата заври под ключ, се засичат 15 минути и бурканите се изваждат със щипка от врящата вода.
Обръщат се с капачките надолу.
След като изстинат, се прибират на тъмно и хладно място.
Да ви е сладко!