Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Сачове»Зимен зеленчуков сач

Зимен зеленчуков сач

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зимен зеленчуков сач1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1 сач
"Зимата с още по-голямо удоволствие ще си хапнете от този зеленчуков сач"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 250 г пресни
  • кисели краставички - 4 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • червено вино - 3 с.л.
  • зелен фасул - 150 г замразен
  • черен пипер
  • сол
  • чили - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сачът със зехтина се загрява и се слагат в него нарязаните на полумесеци лук, пръчици моркови, ивички гъби.

Готви се до омекване на зеленчуците, като се разбърква от време на време.

Добавят се ивичките кисели краставички, фасула и се полива с виното. Овкусява се със сол и черен пипер, като се разбърква.

Поръсва се със стрити люти чушки. Сачът се поднася цял на масата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: