Сладкиш с компот от праскови

darittdaritt
Новак
43
6
18
08/02/2019
"Най-основателната причина всяко лято старателно да слагаме компоти от праскови си остава този сочен сладкиш "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 568
  • Преглеждания за месеца1171
  • Преглеждания за седмицата490
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта разбиваме с миксер до побеляване. Смесваме сухите продукти и бавно добавяме към разбтите яйца.

Карамелизираме захарта и изсипваме в кръгла форма с ринг.

Намазваме с маслото, нареждаме прасковите на ветрило и изсипваме сместа.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 30-35 мин.

След като изстине сиропираме със сиропа от компота, оставяме 20 минути да поеме и обръщаме внимателно.

Забележка: Същия резултат се получава и с компот от кайсии. Кайсиите се редят върху карамела с месестата част нагоре.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар