Начин на приготвяне
Магданозът се измива и нарязва на ситно, може и дръжките да добавите. Слагате го в дълбока купа.
Овесените ядки се накисват във вода, ако е вряла по-бързо ще се разкиснат и няма да ги чакате много време.
Ако искате, може да си оставите 2 с.л. от ядките, за да ги сложите заедно с останалите продукти, така кюфтетата ще придобият леко хрупкав вкус.
В купата при магданоза добавяте яйцата, натрошеното сирене, брашното, содата и солта.
Отцеждате овесените ядки от водата и тях добавяте към всички продукти. Обърквате добре и оставяте за 1 час в хладилника.
В тава слагате хартия за печене, оформяте кюфтета от сместа и ги нареждате.
Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.
За около 40 минути ще са сменили цвета си и ще имат кафеникав загар. Към тях можете да си направите млечен сос.