Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови Кюфтета»Магданозени кюфтета с кашкавал

Магданозени кюфтета с кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k17k12
Магданозени кюфтета с кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
27/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
33 мин.
Порции
6
"Зеленчуковите кюфтенца с магданоз поднасяме задължително с млечен или чеснов сос"

Необходими Продукти

  • магданоз - 1 голяма връзка, около 200 г
  • яйца - 1 бр. XL
  • кашкавал - 80 г
  • пресен лук - 100 г
  • чесън - 1 малка скилидка
  • копър - 1 ч.л. сушен
  • крема сирене - 2 с.л.
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
  • мая - 5 г жива
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • масло - 1 с.л. меко
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте магданоза обилно под течаща вода и отцедете хубаво. Отрежете 3-4 пръста от дръжките, като останалото количество трябва да тежи 180 г.

Почистете пресния лук и чесъна и сложете в блендер заедно с магданоза. Пуснете да се смелят на средна скорост за няколко секунди, така че да станат на дребни парченца, а не каша. Това може да направите и на ръка.

Чукнете яйцето при зелената смес и настържете кашкавала. Добре е да използвате малко по-твърд, за да не се разтича при пърженето. Аз слагам Грюер, който придава и невероятен вкус.

Сложете маслото, крема сиренето, подправките и сол. Натрошете на ситно и маята.

Хубаво разбъркайте и започнете да добавяте брашното, докато получите меко тесто, което обаче да може да се оформи на магданозени кюфтенца. Ще лепне при всички положения, но ръцете ви трябва да са намазнени и всичко ще е наред.

Загрейте олиото на умерен огън, оформяйте и пускайте в него магданозените кюфтета.

Пържете до тъмно златисто от двете страни и изваждайте върху пласт кухненска хартия, за да абсорбира мазнината.

Разчупете някое от готовите зеленчукови кюфтенца, за да видите дали не остава сурово отвътре и така да регулирате силата на огъня, тъй като всеки котлон е различен.

Поднесете топли с млечно-чеснов сос.

Разкошни и много вкусни магданозени кюфтета с кашкавал!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: