Кайгана с извара

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Кайгана с извара
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Вкусотия за всички, които не си падат по завъртените манджи"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • брашно - 6 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • масло - 50 г
  • вода - 200 мл
  • извара - 200 г
  • домат - 1/2
  • кашкавал - 150 г
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват на пяна. Добавя се сол, захар и брашно и отново се разбъркват.

Маслото се разтопява и се добавя на тънка струя. Накрая се добавя и водата на тънка струя.

Всичко това се разбърква с миксер, докато се получи пухкава смес.

Изсипва се и изварата, и се изсипва в леко намаслена тава. Поръсва се отгоре с рендосан кашкавал и се пече в умерена фурна.

5 минути преди да се изкара от фурната, се слагат и кръгчетата домати и се поръсва с чубрица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: