Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Фритата»Омлет със зеленчуци (фритата) на фурна

Омлет със зеленчуци (фритата) на фурна

Бисерка ЙосифоваБисерка Йосифова
Чирак
83767152674
08/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Без пържене, без излишна мазнина - перфектният омлет, приготвен бързо и лесно на фурна"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави
  • гъби - 200 г нарязани
  • чушки - 3 бр. червени
  • грах - 1 малка консерва млечен
  • сирене - 300 г натрошено
  • спанак - 6 - 7 топчета
  • яйца - 8 бр.
  • прясно мляко - 500 мл
  • кашкавал - за поръсване
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушавате ситно нарязания лук с малко масло. Когато лукът омекне, добавяте нарязаните гъби. Слагате ги тава, покрита с хартия за печене. Добавяте нарязаните чушки, консервата грах и натрошеното сирене.

Слагате замразения спанак и заливате с яйцата, които сте разбили добре с прясното мляко.

Печете фритатата за около 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато се сгъсти. Поръсвате обилно с настърган кашкавал и допичате.

Да ви е вкусно!

Източник: Бисерка Йосифова от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: