Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Омлет»Чобански омлет на фурна

Чобански омлет на фурна

Чобански омлет на фурна
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
13/09/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Здравословен омлет, който лесно се приготвя на фурна - и да не забравите за лютата чушка"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 150 г натрошено
  • сухар - 1 - 2 филии
  • кисело мляко - 150 г
  • краве масло - 1 ч.л. меко
  • сол - щипка при нужда
  • гарниране
  • люти чушки - 1 червена
  • червени пиперки
  • краставици
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесен за закуска или лека вечеря.

В купа се разбиват яйцата с щипка сол. Добавя се малка лъжичка меко масло, натрошено овче сирене, счукан на ситно сухар, една-две филии без кората - само средата.

Прибавя се киселото мляко и с вилица се разбърква омлетената смес.

Сипва се в тавичка, ползвах хартия за печене, но може и тавичката да се намаже с масло и тогава сипваме омлета.

Печем в загрята фурна 180°C да стегне около 20-25 минути.

Сервираме чобанския омлет с люта чушка и зеленчуци.

Много е вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: