Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата на фурна с бекон и рикота

Фритата на фурна с бекон и рикота

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Фритата на фурна с бекон и рикота
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"И на вас ли ви се хапва от нашата фритата, ами направете си я тогава - много е лесно"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • бекон - 200 г суров, за готвене
  • яйца - 6 бр.
  • рикота - 250 г
  • сметана - 100 мл за готвене
  • маслини - 100 г обезкостени
  • масло - 50 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза на тънки кръгчета, бекона - на кубчета, а обезкостените маслини на кръгчета.

Разтопете маслото в тиган на котлона на умерена температура.

Запържете нарязания праз за около 10 мин до омекване. Отстранете праза и запържете бекона за около 5 мин. Съберете го с праза. Оставете да се охладят.

В купа разбийте яйцата с рикотата и сметаната. Добавете запържените бекон, праз и нарязаните маслини. Овкусете със сол и черен пипер.

Застелете тава с хартия за печене. Изсипете сместа в тавата. Запечете в загрята фурна на 180°C за около 30 мин.

При готовност на фритатата оставете леко да се охлади и нарежете на квадратчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: