Картофена салата с карамелизиран лук

08/02/2019
"Да, знаем, че е много вкусна, но все пак е салата, а не за наяждане "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 361
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват и се сваряват в подсолена вода до готовност. Охлаждат се, обелват се и се нарязват на кубчета.

Лукът се реже на полумесеци, слага се в тава, залива се с 30 мл от зехтина и се пече в загрята на 170 градуса фурна, като периодично се разбърква, докато се карамелизира – около 45 минути.

Копърът се наситнява.

Останалият зехтин се смесва с оцета, сол на вкус и горчицата и се разбива добре.

Картофите се смесват с накълцания копър и карамелизирания лук. Салатата се овкусява с дресинга и се разбърква. Поднася се охладена.

Източник: Мариела Маринова от Кулинарна мрежа

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар