Начин на приготвяне
Разтворете маята и 1 с.л. от захарта в леко затопленото до телесна температура прясно мляко. Разбъркайте хубаво и покрийте с кърпа за 7-8 минути, за да шупне.
Пресейте брашното със сито за брашно в купа и направете кладенче, в което сипете леко разбитите 2 яйца с останалата захар, солта и шупналата мая.
Замесете меко тесто, добавяйки си по малко брашно, докато спре да ви лепне по пръстите. От месенето тестото лека полека ще добива еластичност, затова не прекалявайте с брашното, за да не става то прекалено твърдо.
Приберете в купата, леко намазнена, покрийте с кърпа и оставете да втаса за 1 час или докато утрои обема си.
Разточете втасалото тесто върху набрашнен плот на тънка, кръгла кора. Разрежете на 12 триъгълника.
В широката част на всеки триъгълник поставяйте по парченце козе сирене и лъжица сладко. Завивайте на кифличка и подреждайте на в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка, оставяйки разстояние между всяка кифличка. Намажете с разбит с малко водичка жълтък, поръсете със сусам.
Изпечете в загрята на 200 градуса фурна до приятен златист загар.