Постно кисело зеле в крок пот

10/02/2019
Албена Асенова
отАлбена АсеноваМастър Шеф66075821245
"Постно, вкусно и много лесно за приготвяне - буквално става само с едно натискане на копчето "
Приготвяне10 мин.
Готвене300 мин.
Общо310 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо197
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • олио - 6 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото зеле се нарязва на сравнително тънки ленти и се слага в керамичния съд на крок пота. Добавя се слънчогледово олио и една супена лъжица червен пипер.

Наливат се две чаени чаши вода. Ако зелето не е много кисело едната чаша може да бъде от зелев сок.

Всичко се разбърква, уредът се похлупва с капак и се включва на първа степен за пет часа. На третия час се добавя измитият ориз.

Правят се нещо като гнезда на няколко места в зелето в които се поставя оризът. След това гнездата се покриват с част от зелето и готвенето продължава.

Киселото зеле се получава изключително вкусно. След като е готово може керамичният съд да се сложи във студена фурна и ястието да се запече.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар