Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан с боб в гювеч

Свински джолан с боб в гювеч

Свински джолан с боб в гювеч
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
395 мин.
Порции
8
"Семпло и много вкусно ястие със свинско и боб, което ще ви накара да забравите за всякакви гурме измислици"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 или 2 бр.
  • боб - 1 кг
  • лук - 2 глави
  • чушки - 1 бр. зелена
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • джоджен - 1 връзка
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете боба за два часа. Изхвърлете водата и долейте нова. Сложете боба да заври.

Изцедете и прехвърлете в тава. Нарежете зеленчуците и джоджена и ги прибавете към боба.

Сипете една чаена чаша вода, доматеното пюре, една ч.л.сол и разбъркайте. В глинен съд сложете половината от сместа.

Посолете леко джолана, втрийте го с червен пипер и го поставете в глинения съд. Отгоре добавете останалата част от боба. Ако водата не покрива вашето ястие, долейте още.

Затворете съда с капак и печете един час на 200 градуса. После намалете фурната на 100 градуса и оставете гювеча вътре за още пет часа. Аз го слагам да се готви от вечерта и сутринта го вадя.

Свинският джолан с боб в гювеч е много вкусно ястие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
510
40
30
20
10
Дай твоята оценка: