Начин на приготвяне
Свинското месо се нарязва на малки парчета и се маринова в смес от олио и подправките. Оставя се да поеме ароматите поне 1-2 часа, след което се запържва в загрятото олио от всички страни. Добавя се лукът, нарязан на полумесеци или на ситно и се задушава до омекването на лука.
На дъното на всяко гювече се слага по малко от свинското с лук, отгоре се нареждат нарязаните гъби и по малко сирене, кашкавал, доматен сок. Овкусяват се с подправките.
Гювечетата се пекат на около 190-200 градуса, след което се махат капаците и се чукват вътре по 2 яйца във всяко. Запичат се за още 10 минути.
Поръсват се с чубрица и червен пипер и гювечетата със свинско се поднасят топли.
Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа