Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Сочно гювече със свинско и яйца

Сочно гювече със свинско и яйца

Сочно гювече със свинско и яйца
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Не просто гювече, а истинско произведение на изкуството с вкус и аромат, които няма как да ви оставят безразлични"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 - 700 г
  • гъби - 150 г
  • лук - 1 - 2 глави
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 250 г
  • доматен сок - 1 кутия
  • яйца - по 1 бр. на гювече
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен
  • кимион
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо се нарязва на малки парчета и се маринова в смес от олио и подправките. Оставя се да поеме ароматите поне 1-2 часа, след което се запържва в загрятото олио от всички страни. Добавя се лукът, нарязан на полумесеци или на ситно и се задушава до омекването на лука.

На дъното на всяко гювече се слага по малко от свинското с лук, отгоре се нареждат нарязаните гъби и по малко сирене, кашкавал, доматен сок. Овкусяват се с подправките.

Гювечетата се пекат на около 190-200 градуса, след което се махат капаците и се чукват вътре по 2 яйца във всяко. Запичат се за още 10 минути.

Поръсват се с чубрица и червен пипер и гювечетата със свинско се поднасят топли.

Източник: Petya Stoycheva от Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: