Начин на приготвяне
Свинското се нарязва на равномерни парчета месо. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се месото.
Запържва се от всички страни, като се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Месото се отстранява от тиган.
В същия тиган се запържва лукът. Добавя се щипка захар и се овкусява със сол.
Чушките се измиват и почистват. Разрязват се на 4 по дължина, след това на къси лентички. След като лукът е готов, за чушките отново се използва същият тиган.
Ако е необходимо, се добавя още олио. Чушките се пържат добре и отново леко се овкусват със сол.
Доматите се измиват и нарязват на малки кубчета.
Подготвя се сух тиган. Слага се да се нагорещи. В него леко се запичат тортилите от двете страни.
Започва да се сглобява буритото. Всички съставки се разпределят равномерно за всички тортили. Тортилята се поръсва с малко от соса.
Слагат се пържените лук и чушки, като плънката се разпределя по дължина в средата на тортилата. Добавя се месото.
Буритото със свинско се поръсва се царевицата и боба. Отгоре се слагат доматите, които добавят свежест на буритото и отново се слага сос.
Консумира се непосредствено след приготвянето.