Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Сочно бурито със свинско

Сочно бурито със свинско

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Сочно бурито със свинско
Снимка: Виктория Константинова
1 / 3
09/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Изумително е как денят може да стане по-хубав заради едно вкусно бурито със свинско месце и още любими продукти"

Необходими Продукти

  • тортили - 4 бр.
  • свинско месо - 250 г за готвене
  • олио
  • лук - 2 глави
  • захар
  • сол
  • черен пипер
  • червен боб - 1/2 консерва
  • царевица - 1/2 консерва
  • червени чушки - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • барбекю сос - или по - лют сос по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското се нарязва на равномерни парчета месо. В тиган се слага олио да загрее. Добавя се месото.

Запържва се от всички страни, като се разбърква. Овкусява се със сол и черен пипер. Лукът се почиства и нарязва на полумесеци. Месото се отстранява от тиган.

В същия тиган се запържва лукът. Добавя се щипка захар и се овкусява със сол.

Чушките се измиват и почистват. Разрязват се на 4 по дължина, след това на къси лентички. След като лукът е готов, за чушките отново се използва същият тиган.

Ако е необходимо, се добавя още олио. Чушките се пържат добре и отново леко се овкусват със сол.

Доматите се измиват и нарязват на малки кубчета.

Подготвя се сух тиган. Слага се да се нагорещи. В него леко се запичат тортилите от двете страни.

Започва да се сглобява буритото. Всички съставки се разпределят равномерно за всички тортили. Тортилята се поръсва с малко от соса.

Слагат се пържените лук и чушки, като плънката се разпределя по дължина в средата на тортилата. Добавя се месото.

Буритото със свинско се поръсва се царевицата и боба. Отгоре се слагат доматите, които добавят свежест на буритото и отново се слага сос.

Консумира се непосредствено след приготвянето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: