Супа с фенел и леща

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Супа с фенел и леща
Снимка: Зори
2 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Лесно, стига да знаете как - не пропускайте да опитате нашата великолепна Супа с фенел и леща"

Необходими Продукти

  • фенел - 2 глави
  • леща - 1/2 ч.ч.
  • праз лук - 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • подправки - сол и черен пипер, лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се почиства и измива. Накисва се в студена вода за няколко часа или за цяла нощ.

Фенелът се измива. Стъблото се изрязва, като листенцата се запазват. Главите фенел се нарязват на ситно.

Празият лук се почиства от външните листа и също се нарязва на ситно.

В дълбока тенджера и се запържва първо лука в олиото, добавят се наситнените фенел, морков и нарязания на ситно чесън, най-накрая, след като се позапържат, се добавят червеният пипер и разреденото с малко вода доматеното пюре.

Разбърква се и се налива литър гореща вода. Добавя се отцедената от водата леща, оставя се да заври и след петнадесет минути се овкусява със сол и черен пипер.

Супата къкри на слаб котлон още двайсетина минути до готовност на лещата. Ако ви се стори твърде гъста, в супата може да се добави допълнително количество гореща вода.

Преди поднасяне супата от леща се поръсва с листенцата фенел и по желание лют червен пипер.

Супата с фенел и леща е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: