Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Сметанова торта»Разкошна торта с пандишпанови блатове

Разкошна торта с пандишпанови блатове

Разкошна торта с пандишпанови блатове
Снимка: Стояна Чанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
90 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6
"Няма по-хубав начин да кажеш на някого Обичам те от това да приготвиш с много любов за него тази Разкошна торта с пандишпанови блатове"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • белтъци - 4 бр. със стайна температура
  • жълтъци - 2 бр.
  • захар - 80 г за жълтъците
  • захар - 25 г за белтъците
  • бакпулвер - 1 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щипка за белтъците
  • прясно мляко - 90 мл топло
  • олио - 65 мл
  • ванилия
  • за крема
  • маскарпоне - 500 г
  • кондензирано мляко - 200 г
  • сметана - 400 г
  • плодове - банани, киви
  • фондан - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват със захарта, жълтъците също се разбиват до побеляване. Към жълтъците се добавя олиото, млякото, брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Накрая се прибавят и белтъците, които се разбъркват внимателно. Сместа се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна до суха клечка.

Докато пандишпановите блатове се пекат, пригответе крема. Маскарпонето се разбива леко и се добавя кондензираното мляко, сметаната се разбива до меки връхчета и се добавя към маскарпонето. Разбива се кремът до твърди върхове.

Блатът трябва да остане леко влажен, но по желание може и да го сиропирате. Нарязват се на 2 или 3 части.

Тортата се сглобява, като се редуват блат, намазва се обилно с крем, прибавят се бонбони и киви и така до изчерпване на продуктите.

Тортата се измазва с останалия крем, може да се направят и рози от него. Добавят се фигури, изработени от фондан.

Тази разкошна торта задължително трябва да остане поне няколко часа в хладилника преди поднасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: