Начин на приготвяне
Смелете бисквитите на дребни трохи и добавете разтопеното масло. Разбъркайте добре. Прехвърлете във форма за торта. Поставете в хладилника, докато приготвите крема.
Направете крема, като разбиете сметаната с миксер. Прибавете захарта и леко разбъркайте, за да се разтопят кристалчетата. Разтопете шоколада на водна баня и го изсипете върху крема сиренето, разбъркайте добре с вилица.
Получената смес прехвърлете при сметаната, добавете ванилията и много внимателно разбъркайте с помощта на миксер. Кремът трябва да е стегнат и да държи формата си.
Добавете предварително измитите, подсушени и нарязани на ситно ягоди и съвсем внимателно разбърквате с вилица. Не трябва да бъркате повече от нужното, за да не втечните сметановата основа и да не се размажат плодовете. Така приготвения крем изсипете върху бисквитената основа, заравнете и отново сложете в хладилника.
Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбъркайте ги внимателно и изсипете върху чийзкейка, като разстилате по повърхността с опаката страна на с.л. Ударете с ръка няколко пъти формата за да се изглади.
Декорирайте с ягоди и поставете в хладилника, за да се стегне напълно.