Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Тревненска гъбена чорба

Тревненска гъбена чорба

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Тревненска гъбена чорба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Най-вкусната чорба се прави с горски гъби, набрани от опитен гъбар. Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • гъби - 500 г различни видове горски
  • ориз - 100 г, или колкото прецените, може и фиде
  • лук - 2 глави
  • естрагон - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян
  • сол - на вкус
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете гъби според сезона, почистете ги и ги нарежете при нужда. Загрейте малко масълце в голяма тенджера и запържете скълцания лук.

Добавете гъбите и след като и те се запържат, долейте достатъчно количество гореща вода.

Варете до омекване на гъбите и добавете ориза/фидето. Доварете с него и овкусете супата с посочените подправки - естрагон, смлян черен пипер и сол на вкус.

Супата притежава уникален пикантен аромат заради смесването на различните видове гъби. Той се запазва именно от липсата на много подправки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: