Руска гъбена чорба

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7785k1k4k11
Руска гъбена чорба
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
23/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Пригответе руска гъбена супа сега и се насладете на автентичния вкус на руската кухня!"

Необходими Продукти

  • гъби - 250 - 300 г, например кладница
  • лук - 1 гл.
  • моркови - 1 бр.
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • зеле - 100 г
  • карфиол - 100 г
  • зелен боб - 50 г, замразен
  • грах - 50 г, замразен
  • домати - ½ бр.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мащерка - 1 щ.
  • магданоз - 3 стр.
  • целина - 1 парче
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе руска гъбена супа сега и се насладете на автентичния вкус на руската кухня!

Гъбите се измиват и нарязват. Запържват се в малко сгорещена мазнина. Когато потъмнеят, се овкусяват със соев сос и мащерка. Малко след това се наливат 3 ч.ч. вода. Когато заври, се намаля и се оставя на слаб огън до готовност на гъбите.

През това време се нарязват лукът, морковът и зелето на дребно, картофите и доматът на кубчета, а карфиолът се разделят на розички и те се разрязват на по-малки парчета.

В сгорещено мазнина се запържват лукът, морковът и зелето. Малко след това се прибавят и картофите. Когато поомекне зелето, се добавя сол и доматът, карфиолът и се похлупва за 2 минути.

След това се прибавя зеленият боб, грахът, дафиновият лист, овкусява се със сол и черен пипер и се налива бульонът с гъбите. Когато заври зеленчуковата супа, се оставя да къкри на слаб огън.

След като омекнат зеленчуците, се прибавя и парчето целина цяло за вкус, като се премахва накрая както дафиновия лист, или се нарязва на парченца.

Ако е необходимо, се налива още вода. Прибавя се и наситненият магданоз. Оставя се да къкри още малко до пълна готовност на зеленчуците в гъбената чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: