Малки рулца с кайма и плънка

14/02/2019
"Ние даваме рецептата, вие приготвяте рулцата с плънка и после заедно ги консумираме - разбрахме ли се "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо51 097
  • Преглеждания за месеца5693
  • Преглеждания за седмицата504
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се омесва каймата с настъргана глава лук, яйце, сода за хляб, вода, кимион, сол, черен пипер и чубрица.

Накиснат сух хляб се изстисква и прибавя в каймата, разбърква се добре с ръцете. Разделя се на 8-9 топки.

Кашкавал, кисели краставички, сварено яйце и топено сирене се нарязват на ленти.

В чиния върху фолио намазано с олио се оформя топче кайма като малка питка.

В средата се поставя лента кашкавал, топено сирене, яйце и кисела краставичка. Двата края на фолиото се повдигат нагоре и се събират да се оформи рулце.

Така се оформят всички топки и нареждаме в намазнена тава.

Печем рулцата от кайма в загрята фурна 200°C до златисто около 40 минути.

Сервираме рулцата с кайма и плънка с подходяща салата и чаша вино.

Добър апетит!

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар