Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рулца»Рулца от патладжан с плънка от Рикота

Рулца от патладжан с плънка от Рикота

ИскраИскра
Помощник Готвач
1189381482
Рулца от патладжан с плънка от Рикота
Снимка: Искра
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Задължително споделете мнението си за тези патладжанени рулца"

Необходими Продукти

  • патладжан - 2бр
  • рикота - 250 г сирене
  • кашкавал - 70 г настърган
  • пармезан - 50 г настърган
  • босилек - 10 листа пресен, нарязан
  • яйце - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • доматен сос - 250 г за паста
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвянето на рулцата от патладжан започва, като нарязваме патаджана по дължина на тънки филийки.

Получените филийки подреждаме в тава. Поръсваме със сол от двете страни и оставяме за 20 минути, след което ги подсушаваме и подправяме с черен пипер.

Печем патладжана в предварително загрята на 175 °C фурна за 20 минути.

Докато се готви, приготвяме плънката. За целта смесваме рикотата, кашкавала, босилека и яйцето и разбъркваме добре.

Изваждаме печения патладжан от фурната, разпределяме на всяка филийка от плънката и завиваме на рулце.

Изсипваме половината от доматения сос за паста в тавичка, отгоре подреждаме рулцата и ги заливаме с останалия сос.

Поръсваме с пармезан и босилек и печем рулца от патладжан с плънка от Рикота на 200 °C за 25-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: