Начин на приготвяне
Приготвянето на рулцата от патладжан започва, като нарязваме патаджана по дължина на тънки филийки.
Получените филийки подреждаме в тава. Поръсваме със сол от двете страни и оставяме за 20 минути, след което ги подсушаваме и подправяме с черен пипер.
Печем патладжана в предварително загрята на 175 °C фурна за 20 минути.
Докато се готви, приготвяме плънката. За целта смесваме рикотата, кашкавала, босилека и яйцето и разбъркваме добре.
Изваждаме печения патладжан от фурната, разпределяме на всяка филийка от плънката и завиваме на рулце.
Изсипваме половината от доматения сос за паста в тавичка, отгоре подреждаме рулцата и ги заливаме с останалия сос.
Поръсваме с пармезан и босилек и печем рулца от патладжан с плънка от Рикота на 200 °C за 25-30 минути.