Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Малки чушки с плънка и млечна заливка

Малки чушки с плънка и млечна заливка

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Малки чушки с плънка и млечна заливка
Снимка: Даниела Русева
1 / 4
27/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"И малките чушки, и малките сармички са най-вкусните - от личен опит го казваме"

Необходими Продукти

  • чушки - 600 г мини
  • кайма - 200 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 4 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 1 щипка
  • чубрица - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • домати - 1 бр.
  • олио
  • сол
  • за заливката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • сол - 1 - 2 щипка
  • магданоз - 4 - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези малки цветни чушки, освен че са много симпатични, са с плътна маса, с много малко семена и много приятен сладък вкус. Измийте, почистете чушките от дръжките и семената.

В малък съд загрейте 4-5 л. олио и в него запържете накълцания лук заедно с моркова, нарязан на дребни кубчета. Пуснете и измития и отцеден ориз.

Разбъркайте и щом оризът стане прозрачен, добавете каймата, предварително размита с една кафена чашка вода. Така няма да стане на топчета.

Добавете подправките и залейте с една кафена чаша вода. Прибавете накълцания домат, обелен от люспата. Оставете да клокне за 5-6 минути на огъня и отдръпнете.

Всяка чушка с острието на ножа промушете веднъж от едната страна. Напълнете чушлетата с помощта на кафена лъжичка от плънката, а отвора затворете с малко капаче от домат.

Подредете чушките в тавичката с прободената им част надолу. Залейте с една чаша вода и капнете отгоре две лъжици олио, поръсете с една щипка сол и сложете в сгорещената фурна.

Гответе на 180 градуса за 45 минути, а през това време можете да направите млечна заливка.

Разбийте двете яйца с щипка сол и прибавете една лъжица брашно. Размесете с 4 с.л. кисело мляко и една голяма чаена чаша прясно мляко.

Извадете чушките от фурната, залейте ги с млечната смес и върнете обратно за още 6-7 минути, докато се запече заливката.

Поръсете при сервиране с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: