Начин на приготвяне
Тези малки цветни чушки, освен че са много симпатични, са с плътна маса, с много малко семена и много приятен сладък вкус. Измийте, почистете чушките от дръжките и семената.
В малък съд загрейте 4-5 л. олио и в него запържете накълцания лук заедно с моркова, нарязан на дребни кубчета. Пуснете и измития и отцеден ориз.
Разбъркайте и щом оризът стане прозрачен, добавете каймата, предварително размита с една кафена чашка вода. Така няма да стане на топчета.
Добавете подправките и залейте с една кафена чаша вода. Прибавете накълцания домат, обелен от люспата. Оставете да клокне за 5-6 минути на огъня и отдръпнете.
Всяка чушка с острието на ножа промушете веднъж от едната страна. Напълнете чушлетата с помощта на кафена лъжичка от плънката, а отвора затворете с малко капаче от домат.
Подредете чушките в тавичката с прободената им част надолу. Залейте с една чаша вода и капнете отгоре две лъжици олио, поръсете с една щипка сол и сложете в сгорещената фурна.
Гответе на 180 градуса за 45 минути, а през това време можете да направите млечна заливка.
Разбийте двете яйца с щипка сол и прибавете една лъжица брашно. Размесете с 4 с.л. кисело мляко и една голяма чаена чаша прясно мляко.
Извадете чушките от фурната, залейте ги с млечната смес и върнете обратно за още 6-7 минути, докато се запече заливката.
Поръсете при сервиране с магданоз.