Начин на приготвяне
В купа се омесва каймата с настъргана глава лук, яйце, сода за хляб, вода, кимион, сол, черен пипер и чубрица.
Накиснат сух хляб се изстисква и прибавя в каймата, разбърква се добре с ръцете. Разделя се на 8-9 топки.
Кашкавал, кисели краставички, сварено яйце и топено сирене се нарязват на ленти.
В чиния върху фолио намазано с олио се оформя топче кайма като малка питка.
В средата се поставя лента кашкавал, топено сирене, яйце и кисела краставичка. Двата края на фолиото се повдигат нагоре и се събират да се оформи рулце.
Така се оформят всички топки и нареждаме в намазнена тава.
Печем рулцата от кайма в загрята фурна 200°C до златисто около 40 минути.
Сервираме рулцата с кайма и плънка с подходяща салата и чаша вино.
Добър апетит!