Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Рулца»Малки рулца с кайма и плънка

Малки рулца с кайма и плънка

Малки рулца с кайма и плънка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Ние даваме рецептата, вие приготвяте рулцата с плънка и после заедно ги консумираме - разбрахме ли се"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г смес
  • лук - 1 глава малка
  • сол - 1 ч.л. равна
  • кимион
  • вода - 4 - 5 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • хляб - накисната 1 филия сух
  • яйца - 1 бр
  • сода за хляб - 1 голяма щипка
  • плънка
  • кисели краставички - 2 бр.
  • топено сирене - 60 г
  • кашкавал - 60 г
  • яйца - 1 голямо сварено
  • олио - 2 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се омесва каймата с настъргана глава лук, яйце, сода за хляб, вода, кимион, сол, черен пипер и чубрица.

Накиснат сух хляб се изстисква и прибавя в каймата, разбърква се добре с ръцете. Разделя се на 8-9 топки.

Кашкавал, кисели краставички, сварено яйце и топено сирене се нарязват на ленти.

В чиния върху фолио намазано с олио се оформя топче кайма като малка питка.

В средата се поставя лента кашкавал, топено сирене, яйце и кисела краставичка. Двата края на фолиото се повдигат нагоре и се събират да се оформи рулце.

Така се оформят всички топки и нареждаме в намазнена тава.

Печем рулцата от кайма в загрята фурна 200°C до златисто около 40 минути.

Сервираме рулцата с кайма и плънка с подходяща салата и чаша вино.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: