Соленки без брашно в сос от печени чушки

14/02/2019
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру225885882818
"Познайте колко бързо се изяждат тези соленки "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка тенджерка се смесва прясно мляко, сол и масло. Поставя се на котлона да загрее. Сипва се грис и непрекъснато се разбърква да не се получат бучки. Когато се сгъсти, се сваля да се охлади.

Едно по едно се прибавят яйцата и се разбърква с вилица, докато се получи еднородна смес. Когато се охлади, нацяло добавяме настърган кашкавал и отново се разбърква.

Отделям част от сместа в малка купа, прибавяме и настъргана моцарела, като отново се смесват продуктите. В правоъгълна тавичка намазана с олио сипваме първо сместа само с кашкавала, заравнява се и отгоре сипваме сместа с моцарелата. Поръсва се със сусам и с нож се реже на правоъгълници, колкото да се очертаят.

Печем соленките в загрята фурна 180°C около 25-30 минути, докато се зачерви и изваждаме върху решетка да се охлади.После с метална форма сърце се изрязват сърца, но може да се нареже с каквато форма искате.

Приготвя се и сосът. Отцедени печени червени чушки се нарязват на кубчета. Отделят се 3 чушки от тях, а останалите се пасират на пюре.

В тиган се загрява олио, запържват се печените чушки на кубчета, добавя се и пюрето, разбърква се и овкусяваме със сол, черен пипер и оставяме да се готви за кратко на среден огън. Прибавя се сметаната, разбърква се и задушваме за 7-8 минути.

Сваля се от котлона и сипваме в плитка чиния. Отгоре се нареждат солените сърца и сервираме на любимите хора.

Соленките без брашно са по рецепта на Йоли с малко промени. Може да се сервират и без сос като мезе!

Да ви е вкусно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар