Начин на приготвяне
В топла вода се разбърква маята със захарта и 2 с.л. брашно.
Оставя се да бухне за 10-15 минути.
В купа смесвате двата вида брашно и оформяте кладенче.
Смесвате активираната мая, олио, сол, кисело мляко и яйцата, като отделите един жълтък за намазване отгоре на .
Разбъркват се всички продукти и замесвате меко тесто. Оставете да втаса на топло 1 час.
Разделете го на топчета и всяка се точи на елипса.
Намазват се с 1 ч.л. крема сирене, поръсвате малко натрошено сирене и навивате руло.
Наредете рогчетата в тава върху хартия за печене.
Солените охлювчета също се оформят на елипса.
Долната част се нарязва на ленти по 1 см, в горната част намажете крема сирене и натрошено сирене.
Отгоре се навива на руло към лентите, а после навивате на охлюв. Оставете на топло за 20 -30 минути. Намажете с четка с разбит жълтък, 2 с.л. олио и 1 ч.л. кисело мляко.
Поръсете вкусните соленки със сусам.
Печете в загрята фурна 170°C с вентилатор за 25 минути до златисто.
Извадете и покрийте соленките с пълнозърнесто брашно за Задушница с кърпа за 5-10 минути да останат меки.
Добър апетит!