Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Соленки»Високопротеинови соленки без брашно

Високопротеинови соленки без брашно

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5284k1k2k5
Високопротеинови соленки без брашно
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 5
09/11/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Тези високопротеинови соленки без брашно са много вкусни!"

Необходими Продукти

  • белтъци - 4 бр.
  • извара - 185 г
  • оцет - 3 - 4 капки
  • овесени трици - 65 г
  • овесени ядки - 30 г
  • зехтин - 5 г
  • сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • самардала
  • черен пипер - по желание
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта за соленки са необходими само белтъци, но принципно може да се направи и с цели яйца (2 бр.). В купа разбийте белтъците със солта, докато станат на пяна.

Добавете изварата и содата с няколко капки оцет, разбъркайте добре. Сложете овесените ядки и трици, зехтин. Самардалата и черен пипер по една щипка. Бъркайте цялата смес и оставете настрана десетина минути да поемат овесените ядки и триците.

През това време измийте и изчистете една средно голяма червена чушка, нарежете я на шайби.

Разпределете сместта еднакво във индивидуални форми или в малка форма за хляб. Наредете кръгчетата чушка отгоре и печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 20-25 мин.

Тези високопротеинови соленки без брашно са много вкусни! Идеалният диетичен снакс, когато следвате високопротеинова диета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: