Начин на приготвяне
За тази рецепта за соленки са необходими само белтъци, но принципно може да се направи и с цели яйца (2 бр.). В купа разбийте белтъците със солта, докато станат на пяна.
Добавете изварата и содата с няколко капки оцет, разбъркайте добре. Сложете овесените ядки и трици, зехтин. Самардалата и черен пипер по една щипка. Бъркайте цялата смес и оставете настрана десетина минути да поемат овесените ядки и триците.
През това време измийте и изчистете една средно голяма червена чушка, нарежете я на шайби.
Разпределете сместта еднакво във индивидуални форми или в малка форма за хляб. Наредете кръгчетата чушка отгоре и печете в предварително загрята фурна на 175 градуса за около 20-25 мин.
Тези високопротеинови соленки без брашно са много вкусни! Идеалният диетичен снакс, когато следвате високопротеинова диета.