Сладки сърца с бадеми

15/02/2019
"Когато думите не стигат, винаги може да разчитате на тези Сладки сърца с бадеми "
Приготвяне60 мин.
Готвене25 мин.
Общо85 мин.
Порции30
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В купа разбийте яйцата, добавете меда, олиото и захарта. Направете кладенче в брашното и изсипете сместа. Добавете бадемите, бакпулвера и канелата. Разбъркайте и омесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно. Увийте тестото във фолиото и го поставете в хладилник за около час-два.

Накъсайте тестото на 5-6 топчета. Разточете всяко топче на кора и с помощта на формички, изрежете сърца.

Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете в загрята фурна до готовност /не е необходимо продължително печене/. Охладете сладките.

Разтопете шоколада на водна баня. В малка част от шоколада добавете червена безвредна боя. Изсипете червения шоколад в силиконова форма със сърца на тънък пласт и след като шоколадът се втвърди /добре е да се замрази/, внимателно отстранете червените сърца от формата.

Към останалата част от белия шоколад добавете отново червена боя /да се получи розова глазура/, разбъркайте и полейте сърцата с шоколадовата глазура.

Внимателно поставете червените сърчица в средата на сладките и оставете да се охладят. Поръсете със сребрист брокат. подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар