Начин на приготвяне
В купа смесете пудрата захар, бакпулвера и брашното.
Добавете маслото на късчета и втрийте с пръсти, докато се овлажни брашното и се получат трохи.
Чукнете яйцето и омесете гладко и меко тесто. Ако е сухо, сипете малко вода или мляко.
Оформете тестото на топка и го завийте в прозрачно домакинско фолио. Приберете в хладилник за 15-20 минути да стегне.
Когато се е втвърдило (не прекалено твърдо), разточете го на кора с дебелина 4-5 мм и изрежете сърца.
Подредете ги в две или повече тави, застлани с хартия за печене.
Изпечете сладките сърца във загрята на 180 °C фурна за 10-12 минути всяка тава.
След като изстинат, ги слепете две по две със избраното от вас гъсто домашно сладко.
За да направите слепените сърца по-красиви, а и да добавите вкус, ги полейте с тънки струйки разтопен с мляко и масло черен шоколад.
Дано ви харесат тези уникални сладки за Свети Валентин.