Сладки сърца с бадеми

Сладки сърца с бадеми
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
15/02/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
30
"Когато думите не стигат, винаги може да разчитате на тези Сладки сърца с бадеми"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • захар - 180 г
  • мед - 80 мл
  • яйца - 2 бр.
  • бадеми - 100 г млени
  • канела - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • шоколад - 300 г бял
  • сладкарска боя
  • сладкарски брокат - сребрист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. В купа разбийте яйцата, добавете меда, олиото и захарта. Направете кладенче в брашното и изсипете сместа. Добавете бадемите, бакпулвера и канелата. Разбъркайте и омесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно. Увийте тестото във фолиото и го поставете в хладилник за около час-два.

Накъсайте тестото на 5-6 топчета. Разточете всяко топче на кора и с помощта на формички, изрежете сърца.

Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете в загрята фурна до готовност /не е необходимо продължително печене/. Охладете сладките.

Разтопете шоколада на водна баня. В малка част от шоколада добавете червена безвредна боя. Изсипете червения шоколад в силиконова форма със сърца на тънък пласт и след като шоколадът се втвърди /добре е да се замрази/, внимателно отстранете червените сърца от формата.

Към останалата част от белия шоколад добавете отново червена боя /да се получи розова глазура/, разбъркайте и полейте сърцата с шоколадовата глазура.

Внимателно поставете червените сърчица в средата на сладките и оставете да се охладят. Поръсете със сребрист брокат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: