Начин на приготвяне
Пресейте брашното. В купа разбийте яйцата, добавете меда, олиото и захарта. Направете кладенче в брашното и изсипете сместа. Добавете бадемите, бакпулвера и канелата. Разбъркайте и омесете меко тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно. Увийте тестото във фолиото и го поставете в хладилник за около час-два.
Накъсайте тестото на 5-6 топчета. Разточете всяко топче на кора и с помощта на формички, изрежете сърца.
Подредете ги в тава, застлана с домакинска хартия и изпечете в загрята фурна до готовност /не е необходимо продължително печене/. Охладете сладките.
Разтопете шоколада на водна баня. В малка част от шоколада добавете червена безвредна боя. Изсипете червения шоколад в силиконова форма със сърца на тънък пласт и след като шоколадът се втвърди /добре е да се замрази/, внимателно отстранете червените сърца от формата.
Към останалата част от белия шоколад добавете отново червена боя /да се получи розова глазура/, разбъркайте и полейте сърцата с шоколадовата глазура.
Внимателно поставете червените сърчица в средата на сладките и оставете да се охладят. Поръсете със сребрист брокат.