Начин на приготвяне
Пресейте брашното в дълбок съд и вътре сложете жълтъците, захарта и маслото.
Забъркайте тесто и оформете топка, която завийте с домакинско фолио и оставете в хладилник за 30 минути да стегне.
Разточете на кора с дебелина колкото желаете да бъдат сладките ви. Правете го внимателно, защото тестото е ронливо.
С формички изрежете сърца. Ако разполагате с друга, по-малка формичка на сърце, в средата на половината от тях изрежете дупчици-сърца.
Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 12 минути или докато порозовеят, защото ако са по-тънки, 10 минути са им достатъчни.
След като ги извадите от фурната, нека леко поизстинат без да ги пипате, защото ще са още меки и може да се счупят. После се втвърдяват и няма проблем.
Върху целите сърца сложете лъжичка сладко и отгоре залепете сърцето с дупка.
Декорирайте ги както ви харесва и с каквото разполагате.