Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Празнични сладки Валентинки

Празнични сладки Валентинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Празнични сладки Валентинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
10
"Празникът на влюбените още не е дошъл, а във въздуха се носи разкошен аромат на любов и .... сладки"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • пудра захар - 90 г (може и кристална)
  • масло - 120 г (меко)
  • сладко - 50 г по избор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в дълбок съд и вътре сложете жълтъците, захарта и маслото.

Забъркайте тесто и оформете топка, която завийте с домакинско фолио и оставете в хладилник за 30 минути да стегне.

Разточете на кора с дебелина колкото желаете да бъдат сладките ви. Правете го внимателно, защото тестото е ронливо.

С формички изрежете сърца. Ако разполагате с друга, по-малка формичка на сърце, в средата на половината от тях изрежете дупчици-сърца.

Печете на 180 градуса в предварително загрята фурна за 12 минути или докато порозовеят, защото ако са по-тънки, 10 минути са им достатъчни.

След като ги извадите от фурната, нека леко поизстинат без да ги пипате, защото ще са още меки и може да се счупят. После се втвърдяват и няма проблем.

Върху целите сърца сложете лъжичка сладко и отгоре залепете сърцето с дупка.

Декорирайте ги както ви харесва и с каквото разполагате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: